Hockeyn går i arv

Ett vanligt fenomen i familjer är att hobbys och intressen går vidare till barnen. Hockey är inget undantag. Många professionella spelare i ligor som Hockeyallsvenskan och SHL har fäder som blivit kända för sitt hockeyspel. Fördelen de har är givetvis att fäderna kan hjälpa till och föra sina erfarenheter vidare.

Anze Kopitar är en ung slovensk hockeyspelare i Sverige. Han har gått så långt som att bli den bästa betalda spelaren i hela NHL. Anzes far, Matjaz, var en av Sloveniens mest kända hockeyspelare.

Alexander Nylands är 18 år och spelar som forward i Rochester Amerikansk. Hans far, Michael Nylander, har spelat 920 matcher i NHL. Michael har varit med och vunnit 2 VM-guld och 2 silver i VM.

Lias Andersson är 18 år och spelar forward i HV 71. Hans far, Niklas Andersson, har spelat 633 matcher med Frölunda. Han har 2 SM-guld och 3 VM-silver med sig i bagaget.

Filip Ahl är 19 år och spelar forward i Regina Pats (WHL). Hans pappa, Boo Ahl, sitter på 11 SHL-säsonger. Boo har varit med och vunnit 2 SM-guld med HV 71, samt ett VM-silver 1995.

Jonathan Dahlén är 19 år och spelar forward för Timrå. Även han har en framgångsrik far, Ulf Dahlén. Ulf har spelat så många som 966 matcher i NHL, vunnit ett SM-guld med Björklöven, samt vunnit ett VM-guld 1998.

Joel Eriksson Ekman är 19 år och spelar forward i Färjestad. Hans far heter Clas Eriksson, och även denna fader var framgångsrik inom hockeyn. Clas var med och vann tre SM-guld, och har spelat 574 matcher med Färjestad.

Hockey-pappor kan med andra ord hjälpa till så att nya stjärnor kommer fram inom hockeyn.